Tuesday, January 22, 2013

Cadbury oh Cadbury..

Last 2 days ago, I did apply for a few jobs, actually for a temporary job I can say.
I was aiming the KRAFT FOODS MALAYSIA. Maybe sebab belakang UiTM je so senang lah nak ulang alik dari rumah. Bila dah apply for a position there, tangan pun gatal apply for a few jobs lagi. Padahal I planned not to work yet as I need to spend a lot of quality  time with family and friends, supposely I guess. But then, you know, excited punya pasal bila dah register under Jobstreet kan, dorang did update a lot of available job position, I bukan main excited kepalang, main apply ape je yang ade. ahaha :)

But that was not to be highlighted here lah, the thing is I got the KRAFT FOODS job tu, they called me for an interview. The position offered bukan engineer yang I apply for tapi by referring to my working experiences as an ambassador and spokepersons for a few products, they  offered me CUSTOMER SERVICE REPRESENTATIVE. tadaaaaa..here we go hari yang penuh dugaan I have to find the suitable attire nak attend the interview prepare resume and all that in a day yang tak sampai pun 24 hours. This would be my first formal interview in my life ever. I didnt really excited for the position actually, sebab dia punye offered salary pun rendah RM2000++ macam tu je.. Tapi excited sebab I would be based at Cadbury Shah Alam punye branch belakang UiTM tu.Dekat sangat boleh balik tidur time lunch. (hewhew:p)

So, I pun keluar lah shopping seluar and everything bagai and memanglah to be frank,I tak ready ape2 sebab bukan nak kerja tetap lagi, result pun tak keluar lagi kot?

Memang sangatlah hectic betul hari tu. Call hari ni suruh datang interview esoknya.Okaylah dipendekkan cerita I tak pergi pun interview tu, sebab apa? Sebab Damansara punye area I tak biasa, and my beloved cousin tak dapat cuti nak temankan I , nak buah hati jantung ade presentation penting dari pagi sampai petang.  I dah fikir masak-masak untuk cancel this last minute interview. memang rasa terkilan tapi at least because of that last minute interview yang I tak dapat pergi, I dah ready a lot of things, so in case after this if ada interview lagi, xdalah terkejut monyet macam hari tu. anyway, nak sedapkan hati, I nak ucapkan WELL DONE tu myself..

Ok ini adalah award for you 

INTAN FARRADIANA ARZAMI




At least you tried to prepare all during the time interval. Cume takde orang teman je, tu masalah kecik.
Takpe, ade rezeki tak kemana like one of my friends said.
Rezeki tu akan datang lagi tapi bukan dalam bentuk yang sama, bentuk yang lain-lain.
In result, I had already prepared for the worse

*** hmm kempunan nak makan free cadbury :(

No comments:

Post a Comment