Thursday, July 4, 2013

Ready for an engagement

Dear blog,

After my second thoughts on marriage...
Well, I changed the plan. I wanna get married, yay !

Mr. Pumpkin sangatlah gembira when I told him this. Then dia discussed with his mom, so we decided to get engaged on June which was bulan lepas. Unfortunately, Mr. Farafazli's grandfather passed away, everything went hectic, so I rasa better kami postpone dulu our engagement to July. But then Mom cakap dah nak puasa, buat je lah lepas raya, tak sempat nanti. So we chose the fifth raya for our e-day. Again macam tak relevant je plan kami ni, my future mother in law suggest hujung bulan lapan bila open house dah kurang. Date yang his mom letak is 31st of August, jatuh hari Sabtu.Macam perfect.



Where will my e-day be held.....

Plan nak buat e-day kat Rawang which is at my grandmother's house even I memang teringin nak buat kat rumah sendiri di Sungai Petani, too bad my relatives from my mother's side (she has a very-very-very big family, even I ada cucu dan cicit saudara) stay dekat KL. My dad punye relatives cume ada 4families saja di Kedah so I pilih majority :)

How my e-day will be like..

At first I wanted it to be simple, 5 x 3 dulang is enough, a ring, and a small makan-makan je (masa tu tak ready lagi). Now bila I dah terbukak sikit hati towards marriage, tiba-tiba I sedikit demand :D 
At least I want something sweet to be photographed, nak tunjuk kat anak cucu nanti. Penting tu !
I pulak sangat fussy, with my Mr. Pumpkin pun lagi bertambah-tambah fussy when it comes to decoration (he is an art student; Fine Art so faham-faham lah). 

The e-day should be simple but beautiful and creative dan paling penting low budget. Frankly speaking memang we both dah start prepare dah sikit-sikit. The rule is semua DIY including make up and my baju tunang. Dulu I selau pergi kelas bridal make up for even for bridegroom,time ni la nak apply for my e-day. So I akan make up sendiri nanti.Baju dah siap, I tengah design manik. Nak hantar ke kedai memang senang, kejab je dah siap tapi untuk meaningful day, mesti buat sendiri bak kata Mr. Farafazli. Sampai sekarang I pening pk design manik for my baju and veil i nanti. 

Theme color is white, my favourite color ever. I always adore English style ala-ala white veil occasion and spoiled by sedikit gold and silver, i want it to look simple but luxurious.Pelamin dah ada dalam kepala macam mana gambarannya. Simple, low budget but nice:) Yang penting jugak semua ni guna duit kami  sendiri,duit parents tak kacau.Moga-moga berjalan lancar..Ameeenn..But all we need is..time.

Urghhh..  I dah mula nak postpone lagi, boleh takkkk??

No comments:

Post a Comment