Sunday, June 28, 2015

Jemputan ke Swiss Garden

Hai..

2 weeks ago saya ada received satu call dari Swiss Garden mengatakan saya terpilih menerima jemputan dari Swiss Garden dimana saya akan menerima penginapan percuma 3 hari 2 malam di Swiss Garden Damai Laut atau Kuantan.

Sounds fishy right? So i wanted to end the conversation tapi that person cakap nonstop and explained everything dengan sangat laju hingga saya tak sempat nak mencelah.. To get the free 3 hari 2 malam penginapan I need to attend the 45mins preview at Swiss Garden Kl.

I was like okay la... So far i smell no harms at all. He set the date for me , and i was okay with it. The date was on 28th of June,2015 (Sunday).

Okay , so Sunday dah tiba saya pun pergi lah.. Pukul 6 tiba di lobby hotel, rupanya perjumpaan dekat residence, hotel and residence rupanya lain2. Kami pun dijemput dan dibawa ke residence. Then satu borang maklumat diri diberi, maklumat pekerjaan dan gaji, serta 5 cadangan nama orang yang kita kenali yang suka melancong.

Then dia brief sikit sikit la.. Harta and aset Swiss Garden and jenis penempatan yang ada serta facilities. Pukul 7malam kami dibawa ke tingkat 7 untuk bersedia berbuka puasa. The food was provided tapi jangan expect the food was 'gooood' sebab hotel kan. Unfortunately the food was biasa biasa saja, nasi berlaukkan sambal ikan dan kurma ayah, a few kuih muih and cakes.

Lepas makan, pergi solat and sambung briefing pasal package yang dorang offer. Actually not 45mins okay.. Almost 2 hours total..

Okay the package was good. Harga 5 angka tapi bole bayar instalment, sangat berbaloi because you boleh buat duit balik dari 'investment' you tu.  Dia akan brief harga paling mahal, jika anda tak mampu dia akan slowly introduce harga ke paling murah.

Lastly, even you decide nak ambil package tu ataupun taknak,  you still entitle untuk dapat free 3 hari 2 mal penginapan.. Weeee:))

So ini gambar voucher penginapan tu..

Kesimpulannya, pengalaman preview dengan marketing Swiss Garden tu memang berharga eventhough nak kena dengar berjam jam kan..tapi worth it what? Takde orang nak bagi benda free kat kita macam tu saja tanpa perlu buat apa.

Sekian..wasalam.

Bye.

No comments:

Post a Comment